Šta znači peckanje posle se*sa? Javlja se dok mokrite, a svi ga povezuju sa ovom infekcijom, nije nimalo naivno
Osećaj peckanja tokom mokrenja posle intimnog odnosa, Foto: Profimedia

MORATE ZNATI

Šta znači peckanje posle se*sa? Javlja se dok mokrite, a svi ga povezuju sa ovom infekcijom, nije nimalo naivno

Šta može da znači osećaj peckanja tokom mokrenja nakon intimnog odnosa?

Objavljeno:

Osećaj peckanja tokom mokrenja posle intimnog odnosa mnogi povezuju sa infekcijom urinarnog trakta. Ova mogućnost može da bude tačna, ali pre nego što pređemo na infekcije, važno je da obratite pažnju na neke od manje ozbiljnih značenja. Drugim rečima, ova neprijatnost može da bude razlog grubljeg intimnog odnosa ili alergijske reakcije na kondom ili igračke za odrasle.

Bilo koja od ovih stvari može da iritira intimne delove. Ogrebotine i posekotine uzrokovane grubljim potezima ili suvoćom mogu da budu bolne. Neki ljudi mogu čak da budu alergični na određene proteine u semenu svog partnera. Alergije na lateks takođe mogu da izazovu osetljivost kože, što može da dovede do osećaja peckanja dok mokrite odmah nakon odnosa. Kondomi sa jakim mirisom takođe mogu da izazovu iritaciju, prema Klivlendskoj klinici.

Bilo koja od ovih stvari može da iritira intimne delove
Bilo koja od ovih stvari može da iritira intimne delovefoto: Isai Hernández / Panthermedia / Profimedia

Poboljšanje simptoma spoljašnjih povreda ili iritacija može da znači da morate da obratite pažnju dok osećaj traje. Prema rečima ginekologa, "mehanička" iritacija kao što je suvoća treba da nestane u roku od nekoliko minuta kada idete u WC prvi put posle odnosa Međutim, ako traje duže, na primer više od nekoliko sati, onda to može da bude uretritis i trebalo bi da odete kod lekara na analizu urina.

Drugi razlozi

Sve od uretritisa, polno prenosivih infekcija, bakterijske ili virusne infekcije u uretri, intersticijalnog cistitisa (zapaljen zid mokraćne bešike), va*inalne gljivične infekcije, bakterijske va*inoze (stanje koje narušava normalnu ravnotežu bakterija iz va*ine) i vulvodinije (hronični bol u intimnim delovima) mogu da izazovu osećaj peckanja prilikom mokrenja nakon intimnog odnosa.

Ako peckanje nestane nakon dan ili dva, verovatno je to bila iritacija. Ipak, ako simptomi traju više od dva dana nakon intimnog odnosa, obratite se lekaru, upozoravaju stručnjaci.

Bonus video:

06:36

NASTAVLJA SE ESTRADNI RAT Đurićka uporedila Katarinu Živković sa MACOM DISKRECIJOM! ODLEPIĆE kad čuje šta je starleta REKLA O NJOJ

(Espreso / Mondo / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.